Zijn dames polo’s net zo populair als de mannelijke variant?

Zijn damespolo's net zo populair als die van de herenEen jaar of vijf geleden kende het dragen van polo’s zijn absolute hoogtepunt. Het maakte eigenlijk niet uit van welk merk je een polo droeg: het dragen van zo’n kledingstuk was gewoon enorm in de mode. Tal van merken die polo’s fabriceerden hebben hiervan kunnen profiteren. Inmiddels is de verkoop van polo’s voor mannen wat teruggelopen, maar aan de andere kant winnen de dames polo’s aan verkoopaantallen. Is het inmiddels al zo dat dames polo’s net zo populair zijn als de polo’s voor mannen?

Grote merken

Ik mag de merken uit reclame oogpunt hier niet noemen, maar als ik het heb over de grote merken weet u waarschijnlijk wel welke kledingmerken ik hier bedoel. Juist die merken verkochten een paar jaar geleden duizenden polo’s. Niet alleen de polo’s met korte mouwen, maar ook de polo’s met lange mouwen waren in trek. Daarbij moet wel vermeld worden dat het vooral een trend was onder jonge mannen. Oude mannen dragen gemiddeld genomen sowieso vaker een poloshirt. Maar ook bij vrouwen bleven de verkoopcijfers iets achter ten opzichte van de mannen.

Andere situatie

Maar hoe anders is die situatie nu? Steeds minder vaak koopt de gemiddelde, Nederlandse man een polo. Daar staat tegenover dat vrouwen wel sneller een polo aanschaffen. Bij de kleinere boetieks, de grotere winkels of de gigantische modehuizen: het maakt eigenlijk niet uit. Bij al dit soort winkels, nam de verkoop van dames polo’s het afgelopen jaar toe.

Is het een trend?

Je zou dus kunnen zeggen dat er sprake is van een rage of trend. Maar het kan ook zomaar zo zijn dat de vrouw gewoon op structurele basis meer interesse heeft in een artikel als de dames polo. Op zich niet gek, want een polo is best tijdloos. Of je het nu draagt of over twintig jaar: in beide gevallen zou een polo niet misstaan. Daar moet natuurlijk wel bij gezegd worden dat een polo dan wel van goede kwaliteit moet zijn. Een polo die helemaal dof en vaal is geworden, gaat over twintig jaar natuurlijk niet meer mee. Maar we kunnen wel vaststellen dat polo’s van alle tijden zijn en eigenlijk altijd maar mee blijven gaan met de mode.