Wat zijn injectables

Injectables worden gebruikt om rimpel te verzachten of juist te verwijderen. Daarnaast zorgt het er voor dat je mooiere contouren in je gezicht krijgt. Het wordt verder gebruikt om vollere lippen te krijgen. Dit middel werd in het verleden veelal gebruikt in het gezicht. Tegenwoordig wordt het ook wel eens in de hand en hals gebruikt om daar oneffenheden weg te werken of te maskeren.

Hoe verloopt een behandeling met injectables?

Op het internet kun je diverse behandelaars vinden die werken met injectables. Je kunt met zo’n behandelaar een afspraak maken. In het eerste gesprek zullen er eerst vragen gesteld worden over wat je precies wilt. Als je definitief besluit om een behandeling te ondergaan, zullen er eerst foto’s gemaakt worden. Je zult een behandelovereenkomst samen met een toestemmingsverklaring moeten tekenen. Dit is dikwijls juridisch verplicht. De gehele behandeling duurt gemiddeld twee tot drie sessies. Er zal gekeken naar het resultaat voordat de volgende sessie plaatsvindt. De volgende sessie zal plaatsvinden na periode van ongeveer 8 weken.

Na de behandeling zal er in de meeste gevallen een roodheid ontstaan aan de huid. Er kan zelfs een kleine bloeduitstorting zichtbaar zijn op de plaats waar de injectie heeft plaats gevonden.