Villa’s in Turkije worden steeds populairder

In Turkije zul je veel meer van dit soort prachtige villa's zienWist u dat villa’s in Turkije de laatste jaren steeds populairder worden? In tegenstelling tot de all-in resorts die het land ook rijk zijn. Deze bestemmingen worden de laatste jaren steeds minder populair. Hoe dat komt weet ik nu niet precies. Maar juist dat gaan we onderzoeken in dit artikel: waarom neemt de populariteit van villa’s in Turkije toe, terwijl de toeristenaantallen in andere accommodaties in Turkije steeds verder dalen?

Turkije en z’n all-in resorts

Sinds het einde van de jaren negentig is Turkije onder veel Nederlanders een erg populair vakantieland. Logisch uiteraard, want in Turkije zijn eigenlijk alle elementen voor een goede vakantie aanwezig. In de zomermaanden kan je altijd rekenen op goed weer en daarnaast zijn de zeeën fantastisch. Ook het eten in Turkije is geweldig, net als de bevolking. Turkse mensen zijn uiterst vriendelijk en erg behulpzaam. Ook dit maakt je vakantie natuurlijk tot een hele mooie vakantie. In het eind van die jaren negentig werd Turkije onder Nederlandse toeristen vooral bekend om de grote hotels waar hordes met toeristen hun vakantie konden doorbrengen. Op een gegeven moment kwam daarbij dat deze grote hotels het all-inclusive principe gingen aanbieden. Waarschijnlijk heeft u er wel eens van gehoord, maar voor de mensen die niet helemaal zeker weten waar ik het over heb: dit zijn hotels waarbij al het eten en drinken bij de prijs is inbegrepen. Je kunt dus heel de dag door eten en drinken bestellen en daar hoeft u over het algemeen niets voor te betalen. Tenzij u speciale eisen hebt, zoals een bepaald mixdrankje of iets te eten dat niet aanwezig is. Maar voor al het andere hebt u vooral reeds betaald.

Steeds minder populair

Hoe leuk dit ook allemaal mag klinken: deze bestemmingen worden in Turkije steeds minder populair. Halverwege de jaren nul waren de toeristenaantallen nog wel hoog, maar die lopen nu snel terug. Het lijkt er dan ook een beetje op dat Nederland klaar is met dit principe en de kwaliteit van de eigen vakantie wil verhogen.

Villa’s in Turkije

Waar de ene accommodatie steeds minder populair wordt, neemt de populariteit van villa’s in Turkije juist toe. Villa’s in Turkije zijn misschien wel zo in trek, omdat men het land wel mooi vindt, maar men niet meer zit te wachten op een vakantie in een groot all-in resort.