iPad mini hoezen flink in trek

Deze hoes dient ter bescherming van het apparaatDe iPad mini hoezen zijn flink in trek. Dat blijkt uit verkoopcijfers die één van de grootste bedrijven die iPad mini hoezen verkoopt, vandaag naar buiten bracht. Uit de cijfers blijkt dat bij elke aankoop van een iPad mini, mensen in negentig procent van de gevallen direct of later ook een iPad mini hoes aanschaffen. Onduidelijk is hoe groot het deel is dat direct besluit om één van de iPad mini hoezen aan te schaffen bij de verkopende partij.

Onlangs op de markt

De iPad mini is nog niet zo heel lang op de markt. Zo’n drie jaar geleden kwam Apple met deze nieuwe gadget naar buiten. Allereerst kwam natuurlijk de normale iPad de wereld in, waarna Apple ook nog een formaat bracht die precies tussen de iPhone en reguliere iPad in zit. Al in de eerste maand dat de iPad mini op de markt was, werden over de hele wereld miljoenen exemplaren verkocht.

Verkoopcijfers parallel aan elkaar

Naast de miljoenen iPad mini’s die werden verkocht, werden er ook ongelofelijk veel iPad mini hoezen verkocht. Een logisch gevolg van het feit dat de iPad mini nogal kwetsbaar is en dat een val van dit apparaat een flinke barst in het scherm kan veroorzaken. Om dat tegen te gaan kiezen mensen er dus ook direct voor om een iPad mini hoes aan te schaffen. De verkoopcijfers lopen als het ware parallel aan elkaar.

Verschil met normale iPad hoezen

Tussen de iPad mini hoezen en de hoezen voor de normale iPad zit, als we kijken naar de verkoopcijfers, wel een wezenlijk verschil. Zo worden hoezen voor de normale iPad minder vaak gekocht door gebruikers dan de iPad mini hoezen. Waar dat mee te maken heeft is onduidelijk. Wel is bekend dat de reguliere iPad nog net iets meer tegen een stootje kan en deze dus minder kwetsbaar is dan de iPad mini.