Het afsluiten van een eenmalige verzekering

De meeste mensen die op vakantie gaan sluiten meestal een reisverzekering af. Wat houdt een reisverzekering eigenlijk in en wat dekt het precies? Je hebt twee varianten van reisverzekeringen. De één is een eenmalige reisverzekering en de ander is een doorlopende reisverzekering. Mensen die niet vaker dan een keer per jaar op reis gaan, kunnen het best kiezen voor een eenmalige reisverzekering. Wanneer je voor deze variant kiest, sluit je alleen een verzekering af voor de periode dat je op reis gaat. Je hoeft na deze periode geen premie meer te betalen.

Een doorlopende reisverzekering
Voor mensen die meer dan twee keer per jaar op reis gaan is de doorlopende reisverzekering voordeliger. De maandelijkse premie van de doorlopende reisverzekering is lager dan die van de eenmalige reisverzekering. Hierdoor heb je meer profijt van de doorlopende verzekering als je vaker op reis gaat. Je kunt hierbij denken aan zakenmensen die wekelijks op reis gaan voor hun werk of mensen die vaker op vakantie gaan.

De voordelen van een reisverzekering
Wanneer je nog nooit een claim hebt ingediend, kan het zijn dat je twijfelt of het wel noodzakelijk is om een reisverzekering af te sluiten. Het is echter onverstandig wanneer je geen reisverzekering afsluit. Er kan immers altijd wat gebeuren. De premie van een reisverzekering is daarnaast vrij laag.